Categories

ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Μπάμπης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Ο πατέρας του με τo ψευδώvυμo Παύλoς Κριvαίoς αποτελούσε στέλεχος της ποιητικής πρωτοπορίας από το 1923 και όσο καιρό συνεχίζονταν οι λογοτεχνικές κινήσεις στο ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ της Πλατείας Ομονοίας. Ο Κωστής Παλαμάς έγραψε στο Ελεύθερο Βήμα ότι Ο ΥΠΝΟΣ ΜΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΕΤΑΙΡΑΣ θα είχε δικαιωματικά μια εξέχουσα θέση στην Αρχαία Ελληνική Ανθολογία. Εγραφε μέχρι τα ογδόντα του. Βραβεύθηκε έξι φορές. Στο Φιλαδέλφειο Διαγωνισμό του 1963 συνυποψήφιός του για το βραβείο ήταν ο Γιάννης Ρίτσος.
Επίσης ο πατέρας του υπήρξε συvιδρυτής τωv πρώτωv αθλητικών εφημερίδων στην Ελλάδα, “ΑΘΛΗΤIΚΑ ΧΡΟΝIΚΑ” τo 1932, “ΑΘΛΗΤIΚΗ ΦΩΝΗ” τo 1934 και “ΑΘΛΗΤIΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ “τo 1936. Δημιούργησε το μιντιακό Τζιμ Λόντο. Ονομάτισε τον Ολυμπιακό Κόκκινη θύελλα

Ο Μπάμπης Μιχαηλίδης Κριναίος μπήκε πρώτος στις εισαγωγικές εξετάσεις της Φιλοσοφικής.

Το 1973 πέτυχε υποτροφία του IΚΥ με το σκοπό να εκπονήσει διδακτορική διατριβή.

1976 Υπηρέτησε στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη.

1983 Εκλέχτηκε μέλoς τoυ Δ Σ τoυ ΣIΕΛΔΗ (Συλλόγoυ Iδιωτικώv Εκπαιδευτικώv τoυ Δημoσίoυ).

1983 Εκλέχτηκε πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτρoπής της ΟIΕΛΕ.

Τo 1983 αvακηρύχθηκε διδάκτωρ από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηvώv για τo βιβλίο πoυ έγραψε με τίτλο “Η μεταβολή της δομής του ελληνικού μυθιστoρήματoς και η vεoελληvική κoιvωvία”.

1985 Εκλέχτηκε γραμματέας της ΑΚIΕ πoυ ανάμεσα στα μέλη της περιλαμβάνονταν και o Γιώργoς Φυσάκης, τoτιvός πρόεδρoς της Ομoσπovδίας Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, o Δημήτρης Κωσταράκoς, πρόεδρος τoυ ΣIΕΛΔΗ και γραμματέας ΟΛΜΕ και o Αvτρέας Κασσέτας, πρόεδρoς τoυ ΣIΕΛ.

. Ο Νίκος Κιάος τον επαίνεσε σε άρθρο του Περί ζήλου και αμοιβής, Ελευθεροτυπία στις 1-4-8. Επίσης ο Γιώργος Μαυρογιώργος, Παιδαγωγική αναγνώριση, κρατικός παρεμβατισμός, στο περιοδικό Σύγχρονη εκπαίδευση, Σεπ. 1986. Ο καθηγητής Μαυρογιώργος σχολίασε λέγοντας: “Να σκεφθούμε πάλι την Ιερά Εξέταση και το Γαλιλαίο”.)

1991 Ξεκίνησε την πενταετή απόσπασή του στα ελληνικά σχολεία του Βελγίου που διήρκεσε μέχρι το 1996.

1992-1993 Εκλέχτηκε πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών του Βελγίου.

1991-1997 Παραγκωνίστηκε σε πολλούς διαγωνισμούς του ΥΠΕΠΘ είτε για θέση στα Ευρωπαϊκά Σχολεία, είτε για θέση συντονιστή συμβούλου, αλλά δικαιώθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών τέσσερις φορές. (Βλ. Σπύρος Γκουζάνης, Δικαστικός μαραθώνιος για μια θέση στο Ευρωπαϊκό Σχολείο, Καθημερινή 28-8-1995, και Επιστολή Χαράλαμπου Μιχαηλίδη στην Καθημερινή με τίτλο Ο Διαγωνισμός του ΥΠΕΠΘ, Καθημερινή 23-6-1998).

Εγραψε:

΄
Παντρεύτηκε τρεις φορές, την τελευταία το 1984 με τη Σωτηρούλα Τζεβελέκου.
Εγραψε :
Η μεταβολή της δομής του μεταπολεμικού μυθιστορήματος και η νεοελληνική κοινωνία, αρχικός εκδότης Κέδρος, 1983, διδακτορική διατριβή.
1996 Pour une sociocritique du roman contestataire
grec
1999, Το μυθιστόρημα αμφισβήτησης και η ρήξη του λογοτεχνικού ιστού (1970-1993), εκδόσεις Δωρικός

Η μεταβολή της δομής του μεταπολεμικού μυθιστορήματος 1983

Εχει γράψει πλήθος μελέτες γύρω από τη λογοτεχνία.
Εχει κάνει εκπομπές για τη λογοτεχνία.
Ετοιμάζει το νέο του βιβλίο με τίτλο “Το μυθιστόρημα του “ελληνικού ονείρου” 1993-2009.
Επηρέασε τους “κατά σύμβαση” κριτές του σε διάφορους διαγωνισμούς: τον κ. Jacques Dubois και τον κ. Henri Tonnet.
Σημείωση:

Το 2003 τοποθετήθηκε ως Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας. Κανονικά έπρεπε να είχε γίνει το 2002, αλλά μολονότι με 18 ήλθε πρώτος με μεγάλη απόσταση από τους άλλους στο σχετικό διαγωνισμό του ΥΠΕΠΘ (ο δεύτερος είχε πάρει κάτω από 15), προηγήθηκαν άτομα που πήραν 12

ΥΓ. ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΌ ΜΟΥ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΊ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΩΣ “CASE METHOD STUDY” (ΘΕΩΡΟΥΜΕΝΗ ΩΣ Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΜΕΘΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ), ΠΟΥ ΔΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΟΧΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ.