TSIPRAS referendum means ROI MAT

Σήμερα, 27-6-2015, ο πρωθυπουργός Ελλάδας κ. Τσίπρας πρότεινε δημοψήφισμα.

ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΙΣ 25 Γενάρη ότι ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δημιούργησε τους όρους για μια σύνθεση ανάμεσα στον ηγεμονικό φιλελευθερισμό και την απόλυτη αυτάρκεια.
Σήμερα που ήδη έχει εξαγγείλει το δημοψήφισμα επιβεβαιώνει την εμβάθυνσή μου, γιατί αποδείχθηκε με τη συμβολή του ότι το έτερο μέρος της διαλεκτικής αντίθεσης είχε παραβιάσει κάθε κανόνα του παιγνιδιού.
Το παιγνίδι που είχα αναλύσει δεν είναι το «παιγνίδι» του κ. Τούσκ (TUSK ), ο οποίος εσφαλμένα μιλάει για το παιγνίδι με τα δυο αυτοκίνητα που κινούνται το ένα εναντίον του άλλου και όποιος πεταχτεί έξω τελευταίος θα είναι ο νικητής (Ας θυμηθούμε το αριστούργημα της δεκαετίας του 50 «Επαναστάτης χωρίς αιτία»).
Πρόκειται για το παιγνίδι όπως παρουσιάστηκε από την αμερικάνικη κοινωνιολογία του ιντεραξιονισμού (E. Gofmann, The presentation of self in every day life»). Στην κοινωνική ζωή όποιος διεκδικεί κάτι, οτιδήποτε (να βρει μια καλή θέση, να βρεί μια καλή σύζυγο, να ανέβει στην κοινωνική ιεραρχία), σε κάθε βήμα του αντιμετωπίζει τη σχετιζόμενη με τη διαβατήρια πράξη κοινωνική ομάδα και προβάλλει τα προσόντα του, τους τίτλους του, παίζοντας με βάση τους σχετικούς κανόνες. Οταν όμως κάποιος από τους συμπαίκτες κάνει ζαβολιά και παραβιάζει τους κανόνες, τότε γίνεται μια σύγκρουση, ώσπου στο τέλος να ξαναδούν όλοι τους σωστούς κανόνες και να συνεχιστεί αυτό το παιγνίδι.

Σήμερα λοιπόν ο κ. Τσίπρας θα αποδείξει ότι με «καταγγελίες» που έκαναν πρωι πρωί κάποιο δημοσιογράφοι σε δυο κανάλια (Είναι 7 και 13) και μάλιστα με ύφος πιο αλαζονικό απότι ταιριάζει σε αργηγό κόμματος, αυτόχρημα φανερώνονταν ότι δεν είχαν καθόλου ρόλο μετάδοσης πληροφοριών. Επίσης άλλοι φαρμακεροί πρώην προσκεκλημένοι καναλιών με δήθεν αγάπη του έθνους έπιασαν να προβλέπουν ΄με δήθεν επιστημονικοφανές λεξιλόγιο πτώση της κυβέρνησης. Ολοι πέταξαν λοιπόν το φύλλο συκής. Το ζήτημα όμως είναι να μη διασπείρουν πανικό στους πολίτες.
Αλλος χαμένος από το ρουά και ματ του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα είναι κάποιοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης, που ξιφουλκούν εναντίον της κυβέρνησης αλλά χωρίς καημό για το λαό, διεκδικώντας ίσως να παραγκωνίσουν τον ίδιο τον αρχηγό τους.
Επιπλέον με την κίνηση της εξαγγελίας του δημοψηφίσματος η Κυβέρνηση αφοπλίζει την ΕΕ να επικαλεστεί τις «απόλυτες ιδέες» της. Δε θα έχει κανένα λόγο να αρνηθεί στη χώρα να διεξαγάγει δημοψηφίσματα. Δεν μπορεί να εφαρμόσει σωστά τους κανόνες της ΕΕ και να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της χώρας μας. Γιατί εμείς δε θα ψηφίσουμε το όχι για να φύγουμε από την ΕΕ, αλλά για να μας δώσουν μια νέα, πιο ανθρώπινη συνθήκη. Δε νοείται ευρωπαικός θεσμός να διασφαλίζει βοήθεια προς ένα κράτος μέλος με βάση ό,τι συνοψίζει στη μελέτη του για τον πόλεμο (SUR LA GUERRE) ο περίφημος von Clausewitz (πολέμησε εναντίον του Ναπολέοντα και διδάσκεται σε όλες τις στρατιωτικές ακαδημίες του κόσμου), ότι κάθε διπλωματική πράξη, εν προκειμένω κάθε σχέδιο δήθεν διάσωσης της Ελλάδας, είναι συνέχιση του ολοκληρωτικού πολέμου με άλλα μέσα.

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.