ΚΡΙΤΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟ-, TSIPRAS SYNTHESE, 20-2-15

ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ. ΟΥΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΠΑΡΟΤΙ ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΜΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΚ ΤΟΥ ΧΑΡΒΕΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΔΕΑ ΜΟΥ.
Δε χρεαζόμουν περισσότερα, γιατί το κύριο ενδιαφέρον μου είναι η λογοτεχνία. Αλλά οι προβληματισμοί του Χάρβευ σχετίζονται με τα ευρήματα των μελετών μου, ειδικά με την ιδέα ότι τα κύρια μυθιστορήματα μιας περιόδου και μιας κοινωνίας παίρνουν θέση απέναντι στο δομικό γνώρισμα κάθε εποχής, που όμως επειδή είναι νεφελώδες καια όχι ευδιάκριτο, γιατί παρουσιάζεται σε μύριες εκδηλώσεις δεν αφήνει να φανεί καθαρά η σύνθεση του τοπικού και του παγκόσμου που μεταφέρει.

ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 2015 ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΓΟΥΟΡΚΙΝ ΓΚΡΟΥΠ. ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ; ΘΑ ΔΟΥΜΕ

PS
Ως προς τη χρήση από τον κ. Βαρουφάκη των κατηγοριών της Θεωρίας των παιγνίων έχω να πω ότι είναι η πιο εύστοχη δικαιολόγηση του πού πάει, γιατί είναι το πιο ορθολογικό εργαλείο, για την περιγραφή οποιασδήποτε σύγκρουσης-αντίθεσης. Το πρώτο μάθημα που δίνει είναι ότι δεν είναι λογικό αν ο αντίπαλος χρησιμοποιεί σφεντόνα να τον αντιμετωπίσεις με πυρηνική βόμβα, δεν είναι ισορροπημένο. Οταν σήμερα, 8-3-2015, Ευρωπαίοι επίσημοι συντονίζουν τις καταστροφικές δηλώσεις τους για την Ελλάδα, πέρα από το άμεσο κακό, πέρα από την άρνηση να δώσουν τη συνδρομή τους, κάνουν το μεγαλύτερο κακό του στιγματισμού της χώρας. Οταν μιλούν για κανόνες της Συνθήκης, πρώτοι αυτοί δεν τους τηρούν, χρησιμοποιώντας μια τέτοια καταλαλιά. Και αυτό όχι μόνο σήμερα, αλλά εκατοντάδες φορές από το 2010. Νισάφι πια. Και τον σκοπό αυτό τον ακολουθούν τα εννιά δέκατα των ελληνικών μέσων επικοινωνίας, που συνεχίζουν τις προεκλογικές συγχορδίες τους και μάλιστα όταν αυτό είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τα αισθήματα του ελληνικού λαού.
Αυτό το μήνυμα δεν είναι εκπορευόμενο από τον ευρωπαικό διαφωτισμό και δε διδάσκει τον κόσμο. ΄
Με τη θεωρία των παιγνίων THEORY OF GAMES, κτυπήθηκαν όλοι οι παραλογισμοί των εθνικισμών, των θρησκοληψιών. Με το σχηματισμό ενός ολόκληρου οιονεί ιεραρχικού σώματος ευρωπαίων πολιτικών αξιωματούχων, που συντονισμένα ακολουθεί το πρώτο βιολί, θα θεωρηθεί σιγά σιγά από τους λαούς ως Ιερά Συμμαχία. Η χρήση των συντονισμένων επιθέσεων εναντίον του εκάστοτε μικρού κράτους που βρίσκεται στο στόχαστρο είναι ισοδύναμο με χρήση ατομικής βόμβας εναντίον κάποιου που αμύνεται με σφεντόνες.

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.